Meer info? +31 (0)6 222 31 884

Specialisaties

Lastechniek Noord past diverse lasprocessen toe: TIG-lassen (141 GTAW) met warme en koude draad, PTA-lassen (plasma transfered ARC) voor een zeer sterke binding met het basismateriaal, elektrode lassen, MIG/MAG-lassen (131/135 GMAW) en lassen met gevulde draad (136/138 FCAW).

Wij lassen zowel hoog- als laaggeleerde materialen, nikkellegeringen, koperlegeringen, aluminiumlegeringen, RVS soorten zoals Duplex & Inconel en warm- en kruipvaste materiaalsoorten zoals P91 - X20CrMoV - P12 / 13CrMo4-5 - P22 / 10CrMo9.10 - WB36 - 16Mo3 enz. enz.

Onze opdrachtgevers bevinden zich veelal in de petrochemie, op energiecentrales, in procesfabrieken en zowel on- als offshore. Door te werken volgens het kwaliteitsborgingssysteem ISO 3834-2 garanderen wij de kwaliteit van onze producten en diensten.

Hightech werkplaats

Onze ruim 600 m2 grootte werkplaats in Scheemda is uitgerust met hoogstaande apparatuur en gereedschappen. In deze werkplaats maken wij prefab elementen ter voorbereiding van installatie op locatie, doen wij conventioneel draaiwerk en beschikken we over een lasmanipulator incl. TIG-las automaat en een unieke robot. In onze ovens en gloeiunits kunnen wij de materialen spanning arm gloeien. Met behulp van onze 3,5 tons bovenloopkraan verplaatsen wij de onderdelen veilig en efficiënt tussen de verschillende stations in onze werkplaats.

Unieke robot

Onze unieke robot beheerst de lasprocessen PTA, TIG, Tig Cold & Hotwire
Met behulp van deze robot kunnen wij zeer nauwkeurig lassen en slijtvaste lagen aanbrengen.

Ontwikkeling 2017

Sinds kort hebben we onze 2e PTA welding robot in bedrijf genomen waar mee we op PTA gebied de horizon verbreden.
Hiermee kunnen we o.a. gelijktijdig meerdere opdrachten gelijktijdig uitvoeren waardoor de doorlooptijd en levertijden verkorten.