Meer info? +31 (0)6 222 31 884

Spiegellassen


Onze medewerkers zijn opgeleid voor het lassen onder de moeilijkste omstandigheden. Zo ook op het uitvoeren van spiegellassen. Dit is een speciale lastechniek waarbij de lasser met behulp van spiegels de lasnaad op de achterzijde van de pijp maakt. Deze techniek wordt gebruikt als de lasnaad maar van 1 zijde benaderd kan worden. In energiecentrales wordt deze techniek regelmatig toegepast, bijvoorbeeld bij reparaties aan ketelwanden of pijpbundels.

De intensieve manier van lassen vraagt veel concentratie en uithoudingsvermogen van de lasser, doordat hij vaak in een ongemakkelijke houdingen moet liggen, staan of hangen. Daarnaast moet de lasser andersom denken in het bewegen van de lastoorts en de lasdraad. Het is te vergelijken met schrijven op papier met een spiegel ervoor.

Spiegellassen is vakwerk

Onze TIG lasapparatuur en lange, buigbare toortsen zijn speciaal ontwikkeld om alle mogelijke lasnaden goed te kunnen benaderen. Om onze vakbekwaamheid aan te tonen worden onze lassers ieder halfjaar getoetst op deze specifieke vaardigheid.